

SUMMINICS SUMMIT

> & MTO Symposium 2020 Seattle, WA August 18-20





REINVENTING MORE'S LAW THROUGH DESKTOP MANUFACTURING



TIMOTHY HANCOCK

DARPA / MTO PROGRAM MANAGER



WHAT IS THIS WORKSHOP ABOUT?

Not Included

- Traditional 3D printing
- Low-end hot filament to high-end aerosol jet
- Printing metals & dielectrics
- Packaging, boards, interposers, antennas

Included

- Total cost of ownership instead of cost per transistor
- Applying desktop manufacturing to semiconductors
- Can we just shrink today's tools & processes?
- Can we make semiconductors without a traditional reactor?
- Can we activate/anneal at standard temperature & pressure?
- Can we control the selective placement of the materials?
- Can we eliminate traditional lithography & masks?

Can desktop manufacturing change the economics of semiconductor fabrication?

AGENDA



5

| Time | Speaker | Торіс |
|----------------------------|---|--|
| 2:15 pm (15 min) | Timothy Hancock DARPA / MTO | Introduction |
| 2:30 pm (25 min) | Mitchell Hsing, Inchfab | Democratizing Micro and Nano Fabrication |
| 2:55 pm (25 min) | Cherie Kagan, University of Pennsylvania | Colloidal Nanocrystal Electronics |
| 3:20 pm (25 min) | Rahul Panat, Carnegie Mellon University | Ultrafast Pulsed Light Sintering of Thermoelectric Nanoparticles |
| 3:45 pm (15 min) | Afternoon Break | |
| 4:00 pm (25 min) | Ahmed Busnaina, Northeastern University & Nano OPS | Directed Assembly-Based Printing of Monolithic Nano and Microscale Circuits |
| 4:25 pm (25 min) | Benjamin Richter, Nanoscribe | Selective Surface Functionalization via Two-Photon Polymerization |
| 4:50 pm (55 min) | Panel Discussion | |

DISTRIBUTION A – Approved for Public Release, Distribution Unlimited